تاریخچه پابند
چندین قرن است که دختران هندی خلخال به پا میبندند. این آذین پا در زبان هندی به نامهای «نُپور» و «پاتیلو» شهرت دارد.
همچنین زنان مصری نیز از دوران «ما قبل تاریخ مصر» از پابند برای زینت پاهای خود بهره میگرفتند .
پابندهای رسمی که اغلب از جنس نقره، طلای یا مهرههای گرانبها ساخته میشوند همیشه جنبه زینتی داشتهاند و زنان از آنها به عنوان زیورآلات استفاده میکنند .
در فرهنگ اروپا و غرب امروزه تعابیر متعددی از نحوه بستن پابند و اینکه پابند به کدام پا بسته شود وجود دارد. برای مثال عده ای بر این باورند که اگر زنی پابند را به پای چپ خود ببندد نشانه این است که وی متاهل بوده و به همسر خود متعهد است. در بعضی دیگر از جوامع غربی اگر دختری پابند را بر روی مچ پای راست خود ببند به این معنی است که او مجرد است و تمایل به شروع یک رابطه جدید با جنس مخالف را دارد .
بد نیست بدانید در کشوری همچون هند، خلخال یکی از ملزومات اصلی لباس عروس است که به همراه ساری مورد استفاده قرار میگیرد .
در ایران نیز پابند از محبوبیت بسیار بالای برخوردار است و در شکلها، طرحها و جنسهای مختلف در بازار موجود است. گالری پرسته نیز اخیرا نمونههای زیبایی به مجموعه پابندهای خود اضافه کرده .
در مصر باستان، زنانی از طبقات بالاتر مانند ثروتمندان و اشراف زادگان از پابند طلا استفاده می کردند و زنانی از طبقات پایین تر از پابندهای نقره و یا آهنی استفاده می کردند . به طور کلی در مصر باستان زنان متاهل برای اینکه از دختران مجرد قابل تشخیص باشند ازپابند استفاده می کردند ومعمولا پابند را روی هر دو مچ پای خود می بستند .
در نهایت باید بدانید که قوانین یا اصولی مبنا بر اینکه پابند در کدام پا بسته شود در فرهنگ ما وجود ندارد و شما می توانید پابند را بر روی هریک از پاهای چپ یا راست و یا حتی هر دو پای خود ببندید .
شرایط استفاده از پابند
پابند را به هیچ وجه نباید زیر شلوار جین پوشید، زیرا ممکن است بر اثر تعریق و تماس با شلوار، پابند شما رنگ خود را از دست داده و یا از لباس شما رنگ بگیرد .
هنگام استفاده از پابند، سعی کنید شلوارهای جذب و بلند و یا ساپورت نپوشید، چرا که ممکن است پابند فلزی شما با آنها تماس پیدا کرده و سبب پارگی یا نخ کش شدن لباس شما شود.
هنگام خرید پابند حتما از اندازه مچ پای خود آگاه باشید تا بتوانید پابند مناسب و سایز پای خود را انتخاب کنید. پابندهای تنگ که محکم دور پای شما بسته شده باشد، می تواند سبب افزایش فشار و حساسیت روی پوست و یا ناحیه مچ پای شما شود .