نکاتی در مورد طلا
فلز طلا اغلب به صورت طبیعی یا همراه با فلز نقره و سایر فلزات، یافت می شود. این فلز بی نظیر می تواند به صورت رگه هایی همراه با کوارتز یا به صورت سنگ معدن و دانه هایی در گراول ها مشاهده شود .
نسبت خلوص طلا به آلیاژ، عیار می گوند. طلایی که کاملا خالص به دست آمده باشد، طلای 24 عیار می گویند. که دارای نسبت 24 به 24 می باشد و تمام قسمت آن را طلا خالص تشکیل داده استامروزه اکتشافات طلا در بیشتر استان های کشور ازجمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اصفهان، یزد، مرکزی، قم، همدان، نیشابور، سقز، سیستان و بلوچستان و ... قابل مشاهده می باشد .
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی به این قضیه پی بردند که استان آذربایجان غربی از بیشترین ذخایر طلا در کشور ایران برخوردار است .
بسیاری از مناطق ایران و سایر کشورها عمل اکتشافت طلا صورت نگرفته است چرا که کشف کردن طلا نیازمند وقت و هزینه بسیاری می باشد. همچنین در برخی استان هایی که دارای ذخیره طلا هستند هنوز کار بهره برداری این فلز آغاز نشده است .
بدون شک طلا یکی از زیباترین عنصر در طبیعت در بین عناصر دیگر است. از جمله کاربرد های این فلز می توان به صنایع دندان سازی، آبکاری انواع فلزات، به عنوان یک بازتابنده قوی اشعه مادون قرمز و ... اشاره کرد
این فلز به تنهایی هیچ ضرری به محیط زیست و طبیعت نمی رساند و نا محلول است به همین خاطر تجمع زیستی اندکی دارد، اما استفاده از وسائل و ابزار آلات گران قیمت که برای استخراج و تولید انواع آلیاژ های طلا استفاده می شوند، می تواند منجر به تخریب محیط زیست شود. چرا که این روند در کارخانه های مربوطه انجام می شود، دود کارخانه ها می تواند باعث آلودگی هوا و آب ها شود .