پیشینه پیدایش طلا
طلا از جمله فلز های کم یاب و گران قیمت ، از گذشته تا کنون بوده است . این فلزا گران بها ۳۹۰۰ سال قبل از میلاد استخراج شده است و مصریان باستان به دلیل ارزش و اهمیت خاص و ویژه آن، این فلز را را به شکل سکه در آوردند تا از آن برای داد و ستد در امور روزانه خود استفاده کنند .
طلا به صورت خالص از کشور های مختلفی استخراج می شود .
از جمله کشور هایی که بیشترین ذخایر طلا را دارند می توان به چین، استرالیا، آمریکا، روسیه، کانادا، پرو، آفریقای جنوبی، مکزیک، ازبکستان، اندونزی، برزیل و ... اشاره کرد. از بین تمامی این کشور ها بیشترین استخراج سالانه برای کشور چین می باشد .
موارد استفاده از طلا
مصریان باستان با تلاش بسیار سعی در این داشتند که طلا را به شکل های مختلفی مانند ورق و سایر شکل ها تبدیل کنند .
با گذشت زمان و بروز تحول و ابتکار در بین مصریان آنها توانستند با ترکیب طلا با سایر فلزات، آلیاژ های رنگی طلا را تولید کنند و حتی روش لاست واکس را که در حال حاضر نیز در صنعت جواهر سازی به کار می رود کشف نمایند .
از دیگر عواملی که باعث شده است انسان را به این فکر بیاندازد تا طلا را با سایر فلزات مخلوط کند این است که این فلز بسیار سست می باشد و استحکام پایینی برخوردار است به همین منظور از زمان های قدیم دانشمندان سعی کردند تا با ترکیب کردن این فلز با سایر فلزات آلیاژی به دست بیاورند که استحکام و مقاومت بالایی دارد .
طلای خالص
طلا معمولاً در رگه های پوسته زمین همراه با کانی های مس و یا به صورت آزاد وجود دارد. این فلز طلایی رنگ است اما در هنگام استخراج بنفش یا سیاه رنگ می شود .
این عنصر دارای جلای فلزی است و وقتی به صورت توده ای باشد زرد رنگ دیده می شود. اما وقتی به صورت رگه های نازک باشد به رنگ های سیاه، سرخ و ارغوانی دیده می شود .